Izvori u regiji navode da je izraelska vojska gađala centar za obuku UNRWA-e u Khan Younisu, u kojem boravi više od 10.000 ljudi.            Foto: AA

Izraelska vojska pogodila je centar za obuku Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA), gdje se sklonilo više od 10.000 civila u gradu Khan Younisu u blokiranom Pojasu Gaze.

Izvori u regiji navode da je izraelska vojska gađala centar za obuku UNRWA-e u Khan Younisu, u kojem boravi više od 10.000 ljudi.

Objavljeno je da ima više mrtvih i povrijeđenih, a na društvenim mrežama su se pojavili snimci onoga što se dogodilo u centru nakon napada.

Direktor UNRWA-e za Gazu Thomas White u svojoj je izjavi na platformi društvenih medija X potvrdio da su pogođeni obrazovni centri.

"Sukobi eskaliraju u Khan Younisu u Gazi. Upravo je pogođen centar za obuku u koji se sklonilo više od 10.000 izbjeglica, a u zgradama je izbio požar. Veliki je gubitak. Ulazi i izlazi u centar za obuku bili su blokirani dva dana, a ljudi su ostali blokirani", naveo je White, koji nije spomenuo ko je izveo napad.

TRT Balkan / agencije