Izraelska vojska: Pogođeno više od 400 ciljeva u Gazi za 24 sata

Izraelska vojska: Pogođeno više od 400 ciljeva u Gazi za 24 sata

Vojska je saopštila da je pogodila više od 50 ciljeva u Khan Yunisu.
U saopštenju izraelske vojske navodi se da je Hamas u petak "prekršio" humanitarnu pauzu i da su "kao odgovor Izraelske odbrambene snage nastavile borbu".     Foto: AA

Izraelska vojska je u posljednja 24 sata pogodila više od 400 ciljeva u blokiranom Pojasu Gaze, saopšteno je u subotu.

U saopštenju izraelske vojske navodi se da je Hamas u petak "prekršio" humanitarnu pauzu i da su "kao odgovor Izraelske odbrambene snage nastavile borbu".

Vojska je saopštila da je "pogodila više od 50 ciljeva u oblasti Khan Yunis".

"Avioni izraelskog ratnog vazduhoplovstva pogodili su operativni komandni centar Islamskog džihada unutar džamije", tvrdi vojska, dodajući da su "trupe izraelske mornarice gađale vojne ciljeve koje koriste Hamasove mornaričke snage".

Izraelska vojska intenzivno je nastavila napade širom Pojasa Gaze u petak rano nakon završetka humanitarne pauze, a prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze u petak je najmanje 178 Palestinaca ubijeno, a 589 povrijeđeno.

Otkako je Izrael pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra prema podacima vlasti u Gazi ubijeno više od 15.000 Palestinaca, među kojima 6.150 djece.

TRT Balkan / agencije