U vijestima izraelske televizije Channel 12 navedeno je da bi pregovori mogli trajati oko dvije sedmice.     Foto: AA

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odobrio je izraelskoj delegaciji predvođenoj šefom Mossada Davidom Barneom da u petak ode u Katar, gdje se nastavljaju pregovori o razmjeni zarobljenika između Hamasa i Izraela.

Izraelska delegacija, kojoj je premijer Benjamin Netanyahu odobrio odlazak u Dohu, sastat će se s direktorom CIA-e Williamom (Billom) Burnsom, premijerom Katara Mohammedom bin Abdurrahmanom Al Thanijem i šefom egipatske obavještajne službe Abbasom Kamilom radi oslobađanja zarobljenika.

Izraelska posjeta Dohi poklapa se sa sutrašnjim dolaskom američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena u Izrael, nakon njegovih posjeta Saudijskoj Arabiji i Egiptu.

Izraelska delegacija predvođena Barneom boravila je 18. marta u Dohi u sklopu nove runde pregovora o oslobađanju zarobljenika.

Izraelski mediji objavili su da su pregovori o razmjeni zarobljenika između Hamasa i Tel Aviva službeno započeli, a izraelska delegacija stigla je u Dohu.

Navedeno je tada da je u izraelskoj delegaciji bio i Nitzan Alon, koji je u izraelskoj vojsci odgovoran za dosje o otetim i nestalim osobama.

U vijestima izraelske televizije Channel 12 navedeno je da bi pregovori mogli trajati oko dvije sedmice.

Navedeno je da se šef Mossada Barne, koji je predvodio delegaciju u Tel Avivu, vratio u svoju zemlju 19. marta te se sljedeći dan sastao s vladom i ratnim kabinetom.

TRT Balkan / agencije