Izraelska vojska upozorila je 2. novembra da će pokrenuti intenzivne napade i pozvala stanovnike izbjegličkog kampa Al-Shati da "hitno evakuišu to područje".       Foto: AA

Izraelske snage nastavile su u subotu izvoditi zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, a na meti je večeras bio izbjeglički kamp Al-Shati na zapadu grada Gaze.

Na snimcima se čuju eksplozije na više lokacija. Za sada nije poznato da li je u napadima bilo žrtava.

Izraelska vojska upozorila je 2. novembra da će pokrenuti intenzivne napade i pozvala stanovnike izbjegličkog kampa Al-Shati da "hitno evakuišu to područje".

U brošurama, "Izraelska vojska traži od stanovnika kampa Al-Shati da se hitno presele u područja južno od Al-Mawasija, zapadno od grada Khan Younis".      Foto: AA

Izraelski avioni bacili su ranije letke na izbjeglički kamp pozivajući na evakuaciju.

U brošurama, "Izraelska vojska traži od stanovnika kampa Al-Shati da se hitno presele u područja južno od Al-Mawasija, zapadno od grada Khan Younis".

Izraelska vojska je u lecima tražila od stanovnika tog područja da idu na jug ulicom Er-Rashid, koja povezuje sjever Pojasa Gaze s južnim.

Izraelska vojska je ranije zatražila od Palestinaca na sjeveru Pojasa Gaze da evakuišu grad Gazu i njegove sjeverne regije.

Ove sedmice je izraelska vojska proširila svoje zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim zračnim napadima od iznenadne ofanzive Hamasa 7. oktobra.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 9.488 Palestinaca, dok je u isto vrijeme ubijeno više od 1.500 Izraelaca.

TRT Balkan / agencije