Hezbollah je s druge strane saopštio da su njegovi borci "odgovarajućim oružjem gađali špijunske instalacije" na farmama Shebaa koje je okupirao Izrael.             Foto: AA

Izraelska vojska saopštila je u četvrtak da je napala desetine položaja Hezbollaha u južnom Libanu.

U saopštenju vojske se navodi da su borbeni avioni pogodili raketne bacače, vojne zgrade i infrastrukturu koja pripada Hezbollahu u Wadi Salukiju, Labbounehu i Taybehu u južnom Libanu.

Još uvijek nema informacija o žrtvama.

Hezbollah je s druge strane saopštio da su njegovi borci "odgovarajućim oružjem gađali špijunske instalacije" na farmama Shebaa koje je okupirao Izrael.

Izraelski kanal 12 objavio je da su tri protivtenkovske rakete pogodile Shtulu u Gornjoj Galileji u blizini libanske granice.

U četvrtak ujutru, Vlada Libana saopštila je da će podnijeti tužbu protiv Izraela Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih naroda zbog izraelskog udara dronom u srijedu u kojem je ubijeno najmanje sedam ljudi na jugu zemlje.

Tenzije su visoke duž granice između Libana i Izraela uz povremenu razmjenu vatre između izraelskih snaga i Hezbollaha, u najsmrtonosnijim sukobima od kada su dvije strane vodile rat 2006. godine.

Do rasta tenzija došlo je nakon početka vojne ofanzive za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze u kojoj je od 7. oktobra ubijeno 28.663 Palestinaca, dok je broj povrijeđenih 68.395.

TRT Balkan / agencije