Izrael je odmah nakon završetka humanitarne pauze počeo napadati i bombardovati više lokacija u Pojasu Gaze.     Foto: AA

Izrael je jutros, nakon završetka "humanitarne pauze", ubio 14 Palestinaca u zračnim napadima na blokirani pojas Gaze.

"Unutar dva sata nakon završetka humanitarne pauze broj poginulih u izraelskim napadima porastao je na 14, a deseci ljudi, uglavnom žena i djece, su ozlijeđeni", navedeno je u saopćenju Palestinskog ministarstva zdravstva.

Jutros je završena "humanitarna pauza", koja je u okviru pomirenja Izraela i Hamasa stupila na snagu u petak, 24. studenog u 8 sati.

Četverodnevna humanitarna pauza u kojoj je posredovao Katar stupila je na snagu u petak, a privremeno je zaustavila izraelske napade na Pojas Gaze i uključila oslobađanje Izraelaca od strane Hamasa u zamjenu za oslobađanje Palestinaca iz izraelskih zatvora od strane Izraela.

Katar je u ponedjeljak naveče objavio sporazum o produženju početne četverodnevne pauze za još dva dana, a nakon toga je dodatno produžena za još 24 sata.

Jutros je završila "humanitarna pauza", koja je u okviru sporazuma Izraela i Hamasa stupila na snagu u petak, 24. novembra. Izrael je potom odmah počeo napadati i bombardovati više lokacija u Pojasu Gaze.

TRT Balkan / agencije