Snage za genocid optuženog Izraela izvele su racije u mnogim gradovima na okupiranoj Zapadnoj obali.     Foto: AA arhiva

Prema palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, izraelske snage nastavile su noćne racije i napade u Hebronu, Tulkaremu, Betlehemu i Nablusu.

Izraelske snage izvele su racije i pretrese kuća u centru Hebrona, gradu Yatta, regijama Wadi al-Hariyya i Ummu al-Satr i Tariq bin Ziyad Junction.

Opet, u Mesafir Yatta, Hebronu, grupa jevrejskih doseljenika je zatočila i mučila Palestince koji su htjeli da se vrate kući.

Tokom racije u selu Et-Tuvanah, izraelske snage su napale strane aktiviste koji su pokušavali da dokumentuju nasilje jevrejskih doseljenika nad seljanima.

Izraelske snage ušle su u školu Al-Aksa tokom racije u okrugu Shuwayka, zapadno od Tulkarema, i tamo zaplijenile sigurnosne kamere.

Na istoku Tulkarema, kuće su pretražene u racijama u četvrtima Es-Salam i Er-Rashid, okrugu Zannabe, ulici Es-Sikke, raskrsnici Iktaba, ulici Nablus i blizu planine Nasr u izbjegličkom kampu Nur Shams.

U Betlehemu su izraelske snage u pratnji buldožera upale u selo Beit Tamir i opkolile kuću dvojice Palestinaca koji su 22. februara ubijeni u istočnom Al-Qudsu (Jerusalem).

Tokom racije u gradu Beit Furik izbio je sukob između izraelskih snaga i Palestinaca. Izraelske snage su odgovorile ispaljivanjem bojevih metaka, suzavca i šok granata na Palestince.

Od 7. oktobra 2023. godine, kada je vojska za genocid optuženog Izraela započela napad na Pojas Gaze, došlo je do porasta pritvora, racija i napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali i u istočnom Al-Qudsu (Jerusalem).

TRT Balkan / agencije