Pet protivtenkovskih projektila ispaljeno je i na naselje Metulla, ali su pale na otvorena područja.            Foto: AA

Izrael je u petak saopštio da je sa teritorije Libana lansirano osam projektila koji su ciljali sjeverni region, što je izazvalo požar, ali nije rezultiralo žrtvama.

Izraelska javna radiodifuzna korporacija saopštila je da su "dvije protivtenkovske rakete lansirane iz Libana prema naselju Avivim bez ikakvih žrtava”.

"Međutim, projektili su izazvali požar u tom području”, navodi se.

Nakon što su se oglasile sirene u naselju Kiryat Shmona na sjeveru Izraela, otkriveno je da je projektil pao na otvoreno područje izvan grada, javio je isti izvor.

Pet protivtenkovskih projektila ispaljeno je i na naselje Metulla, ali su pale na otvorena područja, dodaje se.

Tenzije su naglo porasle između Hezbolaha i izraelske vojske od ubistva komandanta Hezbolaha Taleba Samija Abdullaha u izraelskom zračnom napadu na južni Liban.

Hezbolah je u četvrtak lansirao 150 raketa na sjever Izraela.

Napetosti su porasle duž libanske granice s Izraelom u jeku prekograničnih napada između Hezbolaha i izraelskih snaga dok Tel Aviv nastavlja sa smrtonosnom ofanzivom na Pojas Gaze, u kojoj je ubijeno više od 37.200 ljudi od oktobra prošle godine.

TRT Balkan / agencije