Izraelska vojska proširila je svoje zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim zračnim napadima.          Foto: AA

Broj stranih državljana koji su iz Pojasa Gaze, koji je pod žestokim napadima i blokadom Izraela, prešao u Egipat popeo se na 335, a broj ranjenih koji su prebačeni na liječenje u Egipat porastao je na 76.

Vail Abu Muhsin, koordinator za medije graničnog prelaza Rafah, između Egipta i Pojasa Gaze, dao je novinaru AA posljednje informacije o onima koji Gazu napuštaju kroz granična vrata Rafah.

"Broj putnika sa stranim pasošima koji su u Egipat prešli sa šest autobusa porastao je na 335. U Egipat je ambulantnim kolima otišlo 76 povrijeđenih i njihovih pratilaca", poručio je Muhsin.

Muhsin je kazao kako od ranjenih nisu traženi pasoši te kako su u Egipat prešli s ličnim iskaznicama. Izraelske vlasti dopustile su povrijeđenima u napadima da iz Gaze pređu u Egipat s ličnim kartama.

Dodao je da je 51 kamion s pomoći stigao u Pojas Gaze.

Izraelska vojska proširila je svoje zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim zračnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze, koji traju već 26 dana, ubijeno je 8.796 Palestinaca. Iz Ministarstva zdravstva u Gazi navedeno je danas kako je među ubijenima 3.648 djece i 2.290 žena. Povrijeđeno je 22.219 osoba.​​​​​​​

TRT Balkan / agencije