Iranski predsjednik: Operacija protiv Izraela bila je ograničenog karaktera

Iranski predsjednik: Operacija protiv Izraela bila je ograničenog karaktera

"Operacija je bila ograničena. Da je izveden jači napad, Izraelu ne bi bilo ni traga", kazao je Raisi.
Iranski predsjednik Reisi je također kazao da je Izrael pretrpio strateški poraz u obavještajnoj, sigurnosnoj i vojnoj oblasti.     Foto: Reuters

Iranski predsjednik Ibrahim Raisi izjavio je danas da je njegova zemlja izvela ograničen napad na Izrael.

Prema iranskoj službenoj novinskoj agenciji IRNA, Raisi je u govoru na ceremoniji Dana vojske u Teheranu komentirao subotnji iranski zračni napad na Izrael.

“Operacija stvarnog obećanja uništila je veličanstvo Izraela. Operacija je bila ograničena. Da je izveden jači napad, Izraelu ne bi bilo ni traga“, kazao je Raisi.

Iranski predsjednik Reisi je također kazao da je Izrael pretrpio strateški poraz u obavještajnoj, sigurnosnoj i vojnoj oblasti.

Uporedo s tim, komandant Pomorskih snaga iranske vojske Shahram Irani izjavio je da se ratni brodovi njegove zemlje nalaze u Adenskom zaljevu i da prate iranske trgovačke brodove.

“Flote iranske vojske obavljaju dužnosti pratnje za naše komercijalne brodove. Trenutno se ratni brod Camaran nalazi u Adenskom zaljevu i ova misija će se nastaviti sve do Crvenog mora. Pratimo naše brodove iz zaljeva Aden do Sueckog kanala“, rekao je Irani i dodao da je Iran spreman da štiti i brodove drugih zemalja.

TRT Balkan / agencije