Kao jedan od najzanimljivijih dijelova izdvaja se Vrt lala sa oko 150 vrsta tulipana, koji impresionira posjetioce.      Foto: AA

Vondelpark svake godine ugosti oko 10 miliona posjetilaca u centru Amsterdama, glavnog grada Holandije. Otvoren je 24 sata dnevno, a Holanđanima i turistima nudi mogućnost obavljanja raznih aktivnosti.

Jedna od najvažnijih turističkih atrakcija u Amsterdamu, prostire se na 47 hektara, a izgradnja koja je počela 1864. godine je trajala 14 godina.

Posjetioci mogu uživati u raznim aktivnostima, od šetnje i sporta do čitanja štiva i izležavanja na zelenoj površini.      Foto:  AA

Vondelpark, koji ima staze za šetnju, trčanje i biciklizam, posjetiocima nudi i mogućnost odmora u kafićima, restoranima i bifeima.

Tokom cijele godine, sa pozorišnim i koncertnim prostorom, Vondelpark, je domaćin brojnih događaja na otvorenom. Vještačka jezera zimi se pretvaraju u klizališta, dječija igrališta nude zabavu najmlađima, a kao jedan od najzanimljivijih dijelova izdvaja se Vrt lala sa oko 150 vrsta tulipana, koji impresionira posjetioce.

TRT Balkan / agencije