Palestinska grupa otpora Hamas objavila je da je Izrael odbio sve njihove ponude za produženje "humanitarne pauze" u Gazi.     Foto: AA

Palestinska grupa otpora Hamas objavila je da je Izrael odbio sve njihove ponude za produženje "humanitarne pauze" u Gazi.

U saopćenju Hamasa navodi se da su tokom noći nastavljeni pregovori o produljenju "humanitarne pauze" i oslobađanju ostalih zarobljenika.

Navodi se da je osim staraca ponuđena isporuka i tijela izraelskih zarobljenika koji su poginuli u izraelskim napadima na Gazu.

U saopćenju se navodi da Izrael "nije prihvatio te ponude jer je imao prethodnu odluku o ponovnom pokretanju napada". Iz Hamasa poručuju da je Izrael odgovoran za nastavak napada na Pojas Gaze.

Također se navodi kako su "američka administracija i američki predsjednik Joe Biden, koji u potpunosti podržavaju Izrael, odgovorni za cionističke ratne zločine u Gazi".

Hamas je ocijenio da je nakon jučerašnje posjete američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena Izrael ponovo dobio zeleno svjetlo i najavljeno da će napadi ponovo započeti uz odobrenje novih planova od strane SAD-a.

TRT Balkan / agencije