Palestinci u Jabaliji pokušavaju napustiti područje gdje su koncentrisani napadi, sa ono malo stvari koje mogu ponijeti sa sobom, uz zvuke eksplozija i sukoba.              Foto: AA

Dok se nastavljaju intenzivni napadi izraelske vojske na izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze, Palestinci pokušavaju napustiti područje dok su pod stalnim bombardiranjem.

Napadi izraelske vojske na Jabaliju intenzivno se nastavljaju trećeg dana.

U regionu pod intenzivnim bombardovanjem izraelske vojske, odvijaju se sukobi između palestinskih grupa i izraelskih vojnika.

Palestinci u Jabaliji pokušavaju napustiti područje gdje su koncentrisani napadi, sa ono malo stvari koje mogu ponijeti sa sobom, uz zvuke eksplozija i sukoba.

Na društvenim mrežama šire se slike Palestinaca, uglavnom žene i djeca koji pokušavali napustiti to područje uz zvuke eksplozija i sukoba.

Na snimku se s vremena na vrijeme mogu čuti eksplozije i intenzivni sukobi koji dolaze iz tog područja, dok mnoge žene i djeca očajnički pokušavaju napustiti to područje.

Izraelska vojska upozorila je 11. maja da evakuiše regiju Jabalija na sjeveru Gaze, gdje živi od 100.000 do 150.000 Palestinaca.

Nakon ovog upozorenja, izraelska vojska je pokrenula intenzivne zračne napade na Jabaliju, a izraelski vojnici su ponovo zauzeli regiju tenkovima i oklopnim vozilima.

Prema palestinskim izvorima, izraelska vojska je u noći između 11. i 12. maja izvela više od 100 zračnih napada na Jabaliju.

TRT Balkan / agencije