Najmanje 27 novinara ubijeno je u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra, podaci su Sindikata palestinskih novinara.                 Foto: AA

Novinar koji je radio za televizijski kanal palestinskih vlasti ubijen je u četvrtak zajedno s deset članova njegove porodice u izraelskom zračnom napadu na njegovu kuću na jugu Pojasa Gaze.

"Naš novinar i kolega Muhammad Abu Hatab i članovi njegove porodice ubijeni su u izraelskom zračnom napadu u kojem je bombardovana njegova kuća u Khan Yunisu", objavila je palestinska televizija.

Prema službenoj palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, Abu Hatab je izvještavao o događajima iz bolnice Nasser u Khan Yunisu i završio je izvještavanje sat vremena prije napada na njegov dom.

Najmanje 27 novinara ubijeno je u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra, podaci su Sindikata palestinskih novinara.

Sindikat je u srijedu objavio da je jedan od njegovih članova, Majd Fazl Arands, koji je radio za web stranicu Al-Jamahir, ubijen tokom napada u blizini njegove kuće u izbjegličkom kampu Nusirat.

Izraelska vojska proširila je zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim vazdušnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijen je 9.061 Palestinac.

TRT Balkan / agencije