Među žrtvama je 3.542 djece .          Foto: AA

Internet usluge i komunikacije u Pojasu Gaze ponovo su od srijede ujutro potpuno prekinute, dok Izrael nastavlja sa bombardovanjem i proširivanjem kopnenih operacija u ovoj palestinskoj enklavi.

"Žao nam je što moramo objaviti potpuni prekid svih komunikacija i internetskih usluga s Gazom zbog ponovnog prekida međunarodnih ruta koje su prethodno bile ponovno uspostavljene", objavila je palestinska telekomunikacijska kompanija Paltel.

Broj ubijenih u izraelskim napadima u Pojasu Gaze povećan je na 8.525, saopštilo je u utorak Ministarstvo zdravlja u blokiranoj palestinskoj enklavi.

"Među žrtvama je 3.542 djece i 2.187 žena, dok su 21.543 osobe povrijeđene", rekao je glasnogovornik ministarstva Ashraf al-Qudra na konferenciji za novinare u gradu Gaza.

Rekao je da je ministarstvo primilo izvještaje o 2.000 ljudi koji su još uvijek zarobljeni pod ruševinama, uključujući 1.100 djece.

Izraelska vojska je proširila zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim bombardovanjem od iznenadnog napada Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Više od 1.538 Izraelaca je ubijeno u napadima Hamasa.​​​​​

TRT Balkan / agencije