Prvog dana rasprave Južnoafrička Republika iznijela je svoje argumente.          Foto: AA

Na ročištu u tužbi za "genocid" koju je Južnoafrička Republika podnijela protiv Izraela pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) kao dokazi predstavljene su fotografije agencije Anadolu.

Tijekom saslušanja održanog u ICJ-u, fotografije AA prikazane su kao dokazi tijekom govora Adile Hassim, jedne od odvjetnica koja zastupa Južnoafričku Republiku.

Na fotografiji koju je snimio fotoreporter AA Fadi Alwhidi i koja je predstavljena kao dokaz, vidi se da su pripadnici palestinske civilne zaštite u Gazi 23. decembra iz ruševina u gradu Beit Lahya izvadili tijela i pokopali u masovnu grobnicu, u blizini Indonezijske bolnice.

Osim toga, na fotografiji koju je snimio fotoreporter Mohammed Fayk, vidi se da su 30. oktobra tijela porodice Fatayer kolektivno pokopana na jednom mjestu, budući da na nekim mezarjima u Gazi nije bilo mjesta.

Na raspravi o slučaju "genocid" na Međunarodnom sudu pravde, advokati koji zastupaju Južnu Afriku optužili su Izrael da "njegovi svjesni postupci protiv stanovnika Gaze dokazuju njegovu genocidnu namjeru".

Počela je rasprava o zahtjevima za privremene mjere u tužbi Južnoafričke Republike pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) zbog toga što je Izrael svojim djelovanjem u Gazi prekršio Konvenciju o genocidu.

Prvog dana rasprave Južnoafrička Republika iznijela je svoje argumente.

TRT Balkan / agencije