Policija je po dolasku u ulicu Ilkeston zatekla beživotna tijela dvije osobe.      Foto: AA

Tridesetjednogodišnji muškarac uhapšen je u utorak zbog sumnje da je izvršio ubistvo nakon što su jutros tri osobe pronađene mrtve u centru Nottinghama, u Engleskoj, saopštila je policija Notinghamshirea.

Načelnica policije Nottinghamshirea Kate Meynell je kazala da je riječ o užasnom i tragičnom incidentu koji je odnio živote tri osobe.

“Vjerujemo da su sva ova tri incidenta povezana i da imamo čovjeka u pritvoru. Ova istraga je u ranoj fazi i tim detektiva radi na utvrđivanju šta se tačno dogodilo. Molimo javnost za strpljenje dok traje istraga", rekla je Meynell, prenosi BBC.

Policija je odgovorila na poziv u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu. Kako navode po dolasku u ulicu Ilkeston zatekli su beživotna tijela dvije osobe.

Policiji je prijavljen incident i u ulici Milton, gdje je osoba kombijem pokušala pregaziti tri osobe, koje se trenutno nalaze na bolničkom liječenju. Potom je još jedan muškarac također pronađen mrtav u ulici Magdala.

Policija i ekipe hitne pomoći blokirale su u utorak engleski grad Nottingham zbog, kako je navedeno, "ozbiljnog incidenta".

Policija je pozvala građane da izbjegavaju blokirana područja grada koji se nalazi 190 kilometara sjeverno od Londona.

U centru grada postavljen je veliki policijski kordon, a blokiran je i gradski prevoz. Policiji pomažu vatrogasci i ekipe hitne pomoći.

TRT Balkan / agencije