Četverogodišnjak je preminuo na odjelu intenzivne njege nakon što mu je srce stalo.      Foto: TRT World

„Tamim se probudio uplašen i prestravljen kada je napad počeo“, rekao je njegov otac za Middle East Eye.

Uprkos naporima njegove majke da ga smiri i uspava, dječak je nastavio plakati i na kraju je počeo imati problema s disanjem. Nakon nekog vremena, Tamim je uspio ponovo zaspati, ali pet sati kasnije imao je novi napad panike.

Četverogodišnjak je preminuo na odjelu intenzivne njege nakon što mu je srce prestalo kucati. Tamim je u prošlosti imao komplikacije povezane sa srčanim oboljenjima. Bio je podvrgnut operaciji na otvorenom srcu kao novorođenče, a prošle godine je putovao u Izrael na medicinsku procjenu.

Njegovo stanje se vremenom značajno popravilo i liječenje je prekinuto. Ipak, suprotno prognozama, dječakovo zdravlje se nedugo nakon toga ponovo pogoršalo i ljekari su odlučili nastaviti s prijašnjim liječenjem.

“Njegovo zdravlje je još jednom pokazalo značajno poboljšanje, ali Izrael je odlučio hladnokrvno ubiti mog sina”, rekao je njegov otac za MEE. U izraelskim zračnim napadima na Gazu 9. maja ubijeno je najmanje 30 Palestinaca, uključujući žene, djecu, starije ljude i nekoliko vođa pokreta Islamski džihad. Bio je to najgori napad na opkoljenu Gazu u posljednjih nekoliko mjeseci.

TRT Balkan