Očevici su rekli za Anadolu da je izraelska vojska gađala jednu kuću u oblasti Musabah, sjeverno od Rafaha, i drugu u Khan Younisu.     Foto: AA

Najmanje devetero Palestinaca je ubijeno, a nekoliko je ranjeno u subotu u izraelskom napadu u južnom dijelu Pojasa Gaze.

Medicinski izvori iz bolnice Nasser u Khan Younisu rekli su da su primili devetero Palestinaca koji su ubijeni u izraelskom bombardovanju dvije kuće u južnom Pojasu Gaze.

Očevici su rekli za Anadolu da je izraelska vojska gađala jednu kuću u oblasti Musabah, sjeverno od Rafaha, i drugu u Khan Younisu.

Izrael je ubio više od 39.000 Palestinaca, uglavnom žena i djece, u Pojasu Gaze od prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra 2023. godine.

Osim sve većeg broja žrtava, vojna kampanja je veći dio enklave od 2,3 miliona ljudi pretvorila u ruševine, ostavljajući većinu civila bez domova i u opasnosti od gladi.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom naloženo da odmah zaustavi svoju vojnu operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je napadnut 6. maja.

TRT Balkan / agencije