Šef fondacije Chelsea Simon Taylor rekao je da su "oduševljeni" što organizuju otvoreni iftar i jedva čekaju da požele dobrodošlicu svima.     Foto: Getty images

Engleski premijerligaš Chelsea će 26. marta na svom stadionu "Stamford Bridgeu" organizovati otvoreni iftar, nekoliko dana nakon početka muslimanskog svetog mjeseca ramazana.

Tako će Chelsea postati prvi klub iz Premier lige čiji će stadion biti domaćin organizovanog iftara.

"U nedjelju, 26. marta, Chelsea Foundation će biti domaćin otvorenog iftara pored terena na Stamford Bridgeu, što će biti prvi put za klub i neki stadion u Premier ligi", navodi se u saopštenju londonskog kluba.

Ramazan počinje 23. marta i trajaće do 21. aprila.

"Određeni broj lokalnih džamija i članovi muslimanske zajednice u Chelseaju, kao što su navijači i učenici škola, biće pozvani da prisustvuju, zajedno sa osobljem Chelsea FC", saopšteno je iz kluba.

Šef fondacije Chelsea Simon Taylor rekao je da su "oduševljeni" što organizuju otvoreni iftar i jedva čekaju da požele dobrodošlicu svima. Londonski klub je dodao da će se događaj organizovati u saradnji sa Ramadan Tent Projectom, nagrađivanom dobrotvornom organizacijom osnovanom 2013. Projekat ima za cilj da okupi zajednice i razvije razumijevanje o ramazanu.

Chelsea je 2021. pokrenuo kampanju "No To Hate", poduzeo mjere protiv rasizma, govora mržnje i diskriminacije te promovisao jednakost, raznolikost i inkluziju.

TRT Balkan / agencije