U izjavi od 16. oktobra, Abu Obaida je objavio da imaju između 200 i 250 zarobljenika, uključujući i visokopozicionirane vojnike.     Foto: AA

Oružano krilo Hamasa, brigade Qassam, objavilo je da je do sada u izraelskim napadima na Pojas Gaze poginulo 50 izraelskih zarobljenika.

"Brigade Qassama procjenjuju da je približno 50 cionističkih zatvorenika umrlo kao rezultat cionističkog bombardiranja i napada na Pojas Gaze", izjavio je glasnogovornik Brigade Qassam Abu Obaida.

U izjavi od 16. oktobra, Abu Obaida je objavio da imaju između 200 i 250 zarobljenika, uključujući i visokopozicionirane vojnike.

Izrael bombarduje Gazu od iznenadnog napada Hamasa 7. oktobra te je cijelu enklavu stavio pod blokadu, ostavljajući 2,3 miliona stanovnika s malo hrane, vode, goriva i medicinskih potrepština.

Predstavnici Hamasa sastali se s ruskim dužnosnicima u Moskvi

Predstavnici palestinske grupe Hamas razgovarali su s ruskim diplomatima u Moskvi, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik ruske vlade.

"Mogu reći i potvrditi da su predstavnici relevantnog palestinskog pokreta (Hamas) u posjeti Moskvi. Što se tiče kontakata, mi ćemo vas (o njihovim rezultatima) dodatno obavijestiti", poručila je Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova na konferenciji za novinare u Moskvi.

U sukobu je ubijeno najmanje 7.028 Palestinaca, uključujući 2.913 djece, 1.709 žena i 397 staraca. S druge strane u sukobima je poginulo i 1.400 Izraelaca.

TRT Balkan / agencije