Yilmaz je dao izjavu nakon Ekonomskog koordinacijskog odbora (EKK) u održanog u Predsjedničkom kompleksu u Ankari.  Foto: AA

Potpredsjednik Turkiye Cevdet Yilmaz izjavio je u četvrtak kako visoku inflaciju trenutno vide kao glavni problem te kako će djelovati učinkovito i odlučno poduzimati korake u borbi protiv tog izazova.

Yilmaz je dao izjavu nakon Ekonomskog koordinacijskog odbora (EKK) u održanog u Predsjedničkom kompleksu u Ankari.

On je rekao kako će "Turkiye odlučno nastaviti poduzimati korake za povećanje konkurentnosti i učinkovitosti njene ekonomije unutar pravila slobodnog tržišta".

"Nastavit ćemo s tehnološkim iskoracima i povećavanjem prihoda od izvoza i turizma s proizvodima i uslugama visoke dodane vrijednosti. Nalazimo se u razdoblju kada se svijet i naša regija suočavaju s raznim izazovima, a otvaraju se i prilike. Prevladat ćemo poteškoće te uz snažno vodstvo i dosljedan skup politika, procijenit ćemo prilike u skladu s interesima naše zemlje", rekao je Yilmaz.

Dodao je kako će u septembru biti predstavljen novi Srednjoročni program.

"Sa Srednjoročnim programom koji ćemo podijeliti s javnošću u septembru, preispitat ćemo javne politike i prakse te direktnu raspodjelu sredstava unutar tog okvira", rekao je Yilmaz te dodao:

"Politike i obećanja iz našeg izbornog programa provodit ćemo unutar određenog kalendara s programima i akcijskim planovima, Dok još liječimo rane od zemljotresa koje smo doživjeli, s druge strane, djelovat ćemo učinkovito i odlučno poduzimati korake u borbi protiv inflacije, koju vidimo kao glavni problem."

TRT Balkan / agencije