Ističu da su dosad isporučili tri kamiona i da pripremaju još toliko.             Foto: AA

Četveročlana posada dva kamiona s humanitarnom pomoći koje je otpremio MFS-EMMAUS-a, stigla je u nedjelju predvečer u bazu distributivnog centra turske humanitarne organizacije IHH u gradu Reyhanli.

Iz MFS-EMMAUS napominju da se vlasnik firme RHB Team iz Kalesije Rusmir Hasanović, koji je inače i sam dio posade, prvi javio njihovom udruženju i ponudio besplatan prevoz humanitarne pomoći za narod Turkiye i Sirije pogođen razornim zemljotresima.

"Mi se zahvaljujemo Rusmiru Hasanoviću kao i drugim kompanijama i vozačima koji su pomogli i koji će u narednom periodu podržati ovu humanitarnu misiju do kraja. Ovakvi gestovi velikih ljudi se nikada ne zaboravljaju i treba da služe kao primjer spremnosti kada je potrebna pomoć za najugroženije", navode iz udruženja.

Ističu da su dosad isporučili tri kamiona i da pripremaju još toliko. MFS-EMMAUS-ovi uposlenici i volonteri detaljno vrše klasifikaciju, sortiranje i adekvatno pakovanje tereta, tako da ljudima pri distribuciji u Turkiye i Siriji neće trebati dodatni angažman za to.

TRT Balkan / agencije