U Bosni i Hercegovini registrirano je 2.946 turskih birača.     Foto: AA

U Sarajevu je u četvrtak naveče povodom predstojećih izbora u Republici Turkiye održan prigodan program u organizaciji Koordinacionog centra AK partije, vladajuće stranke u Turkiye.

Programu u jednom sarajevskom hotelu prisustvovali su turski privrednici, zvanice, kao i turski studenti koji studiraju u Bosni i Hercegovini.

Yalcin Topcu, jedan od savjetnika turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, putem video konferencije održao je govor o izbornom procesu u Turkiye.

Turski građani od sutra će moći glasati na biralištima u turskim diplomatskim predstavništvima u Bosni i Hercegovini u okviru predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji će se u Republici Turkiye održati 14. maja.

Ambasador Turkiye u BiH Sadik Babur Girgin izjavio je ranije da su sve pripreme završene i da će birači moći glasati od 5. do 7. maja na biralištima u turskoj ambasadi u Sarajevu i u konzulatima u Mostaru i Banjoj Luci.

Birališta će u naredna tri dana biti otvorena u periodu od 9 do 21 sat. U Bosni i Hercegovini registrirano je 2.946 turskih birača.

TRT Balkan / agencije