Kako su potvrdili sigurnosni izvori, Al Jundi, kodnog imena Hattab El Muhacir, planirao je terorističke napade na vojna vozila turskih snaga u Siriji.      Foto: AA

U operaciji Turske obavještajne službe (MIT) u sirijskom Halepu je pronađen i slobode lišen terorista ISIS-a Abdullah Al Jundi, koji je planirao napade na turske snage raspoređene u zonama ranije izvedenih prekograničnih operacija "Štit Eufrata" i "Maslinova grana" na sjeveru Sirije.

Kako su potvrdili sigurnosni izvori, Al Jundi, kodnog imena Hattab El Muhacir, planirao je terorističke napade na vojna vozila turskih snaga u Siriji.

Traženi terorista je lišen slobode u koordiniranoj akciji turskog MIT-a i snaga Oslobodilačke vojske Sirije, a kako je potvrđeno, iznio je niz informacija o drugim članovima terorističke organizacije ISIS.

Turkiye je među prvima 2013. godine proglasila ISIS terorističkom organizacijom, a kao odgovor na terorističke napade, turske snage sigurnosti izvele su brojne antiterorističke operacije unutar i van granica zemlje.

TRT Balkan / agencije