Yerlikaya je posjetio građane povrijeđene u terorističkom napadu u gradskoj bolnici Bilkent.            Foto: AA

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya objavio je da je pet osoba poginulo, a da su 22 povrijeđene u današnjem terorističkom napadu na kompleks Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u glavnom gradu Ankari.

Yerlikaya je posjetio građane povrijeđene u terorističkom napadu u gradskoj bolnici Bilkent.

U izjavi nakon posjete, Yerlikaya je naveo da se u bolnici Bilkent nalazi sedam osoba povrijeđenih u napadu.

Istakao je da su se vidjeli sa četiri povrijeđene osobe i da je njihovo stanje dobro.

"Nažalost, broj mrtvih je povećan na pet. Povrijeđene su 22 osobe. Sedam povrijeđenih je u ovoj bolnici, jedna osoba je otpuštena iz bolnice, dvije će biti otpuštene uskoro. Dakle, nastavlja se liječenje 19 osoba", pojasnio je Yerlikaya.

Istakao je da su dvije od 19 povrijeđenih osoba u teškom stanju.

Podsjetio je da je nakon napada neutralisano dvoje terorista - žena i muškarac.

"Nastavljamo s procesom identifikacije. Čim završimo s tim, podijelit ćemo informacije o njihovom identitetu i za koju su terorističku organizaciju radili", rekao je Yerlikaya.

Dotakao se i izjave ministra odbrane Yasara Gulera.

"Način na koji se ova akcija odvijala od početka i slike koje smo tamo gledali najvjerovatnije se odnose na ono što je PKK uradila. Ovo je naša procjena, ali ćemo ih ponovo podijeliti s vama kada utvrdimo identitet i kada budu poznati drugi dokazi. Osuđujemo podlu, izdajničku terorističku organizaciju i u svakoj prilici poručujemo da je terorizam zločin protiv čovječnosti", rekao je turski ministar Yerlikaya.

TRT Balkan / agencije