Turski javni emiter TRT pokreće međunarodnu platformu za streaming

Turski javni emiter TRT pokreće međunarodnu platformu za streaming

Tabii sadrži popularne TV serije i širok izbor filmova za domaću i međunarodnu publiku.
Ovaj projekat dodatno doprinosi ponosu i časti „velike i moćne Turkiye“, rekao je turski direktor komunikacija Fahrettin Altun.

Turski javni emiter TRT zvanično je pokrenuo svoju međunarodnu platformu za digitalno emitovanje – Tabii.

“Ovaj projekat dodatno doprinosi ponosu i časti velike i moćne Turkiye“, rekao je turski direktor komunikacija Fahrettin Altun na ceremoniji pokretanja platforme u Istanbulu u utorak.

Altun je također rekao da Turkiye nije samo zemlja koja koristi usluge, već i zemlja koja se bavi proizvodnjom u globalnoj areni. Ističući važnost nove usluge, Altun je rekao da će platforma ojačati brend Turkiye.

Tabii, koji će pričati priče koje nas ujedinjuju na pet različitih jezika i u 25 zemalja, „ima jasan put i mnogo publike“, napisao je na Twitteru turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, dodajući da će ova usluga doći s besplatnom probnom verzijom u Turkiye.

Tabii će početi s emitovanjem 7. maja i bit će dostupan u blizu 20 zemalja do kraja 2023. godine.

Bogat izbor TRT-a gotovo će u potpunosti zauzeti prostor na ovoj platformi, koja će u početku prikazivati popularne TV serije i široku lepezu filmova iz proteklih 10 godina.

Već je završeno licenciranje filmova iz raznih zemalja.

TRT također pokreće 33 nove originalne serije.

Na otvaranju će gledaoci imati priliku da pogledaju 15 originalnih radova, uključujući naučnofantastičnu seriju "Altay", historijsku seriju "Mevlana Jalaluddin Rumi", priču o turskim špijunima "Organizacija – Posebni odjel", komediju Selcuka Aydemira "Organizacija – Ovo je naš posao“, i domaću verziju filma o pilotima „Hur“.

TRT Balkan