Bayraktar je podvukao da su neopjevani heroji koji su se borili sa svojom dušom u hladnoći, snijegu i zimi na vrhu ruševina, pokazali svoj najveći trud.     Foto: AA
Selcuk Bayraktar, predsjednik vodećeg turskog proizvođača dronova Baykar Technologies, najavio je da su donirali 1000 kuća u koordinaciji s AFAD-om u području zemljotresa.


Bayraktar je dao izjavu na svom nalogu na društvenim mrežama:



Bayraktar je, u svojoj video poruci iz Kahramanmarasa, rekao: "Desila su nam se dva velika zemljotresa i veoma velika katastrofa. Cijela naša nacija je stala jedan uz drugog s državom da izliječi rane katastrofe" on je rekao.

Bayraktar, koji je podvukao da su neopjevani heroji koji su se borili sa svojom dušom u hladnoći, snijegu i zimi na vrhu ruševina, pokazali svoj najveći trud, rekao je:

"Kao sin ovog naroda, Bog ih sve blagoslovio. Prenosim svoje želje. Od ovog trenutka jedna od najvažnijih potreba su novi životni prostori za naše ljude koji su izgubili domove u potresu. A predstoji i izgradnja stambenih naselja. Naravno, u ovom procesu nadam se da ćemo implementirati Baykar Container Grad, koji će u koordinaciji sa AFAD-om pružiti utočište za dvije hiljade naše braće, kako bi bio privremeni životni prostor." on je rekao.

"Kao Baykar, poklanjamo 1000 kuća"

Bayraktar je rekao: "Osim toga, mi, kao Baykar, doniramo 1000 kuća kako bismo trajno zadovoljili potrebe za skloništem naše stradale braće. Vjerujem da će cijeli naš narod učiniti sve što je potrebno da zadovolji ovu potrebu, i podržat će je koliko god je to moguće. Cijeli naš narod i sve naše institucije, "Pozivam vas na stambenu mobilizaciju koja će biti nada života za stradale u nesreći. Zajedno ćemo previjati naše rane jednim srcem".

TRT Balkan / agencije