Od uhapsenih, 22 osobe osumnjičene da rade za Daesh/ISIS privedena su u Istanbulu, dok je još jedan uhapšen u Kirikkaleu, još 15 u Ankari, dvoje u Adani i sedam u Bursi.     Foto: AA

U većim gradovima poput glavnog grada Ankare i finansijskog centra Istanbula, turska policija je uhapsila 47 osoba za koje se sumnja da su povezane s terorističkom grupom Daesh/ISIS, izjavio je u srijedu ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya.

Na društvenoj mreži X, Yerlikaya je naveo da je policija izvršila istovremene racije iz Operacije Bozdogan-6 u gradovima Adana i Bursa pod koordinacijom Bezbjednosno-obavještajne uprave i Odjeljenja za borbu protiv terorizma.

Od uhapsenih, 22 osobe osumnjičene da rade za Daesh/ISIS privedena su u Istanbulu, dok je još jedan uhapšen u Kirikkaleu, još 15 u Ankari, dvoje u Adani i sedam u Bursi.

"Za mir, jedinstvo i solidarnost naše voljene nacije, nećemo dati nikakav predah tim teroristima. Nastavićemo našu borbu neprekidno uz superiorne napore naših bezbjednosnih snaga ", rekao je Yerlikaya.

Čestitao je policiji na uspješnom djelovanju navodeći:

"Protiv Daesha su od 1. juna 2023. izvedene ukupno 1.162 operacije, a u operacijama su uhapšena 2.402 osumnjičena".

Turkiye je jedna od prvih zemalja koja je proglasila Daesh/ISIS terorističkom organizacijom. Od tada je teroristička grupa izvršila više napada u ovoj zemlji u kojima je više od 300 osoba ubijeno, a stotine su povrijeđene u najmanje deset bombaških samoubilačkih napada, sedam bombaških napada i četiri oružana napada.

TRT Balkan / agencije