"Turkiye stoji uz Palestinu i palestinsku stvar danas kao i jučer, i nastavit će podržavati palestinsku stvar u svakom trenutku", ističe se u saopštenju.     Foto: AA

Turkiye je u srijedu demantovala tvrdnje o saradnji s Izraelom, posebno u oblasti odbrane

“Turkiye ne dozvoljava izvoz oružja i municije u Izrael u bilo kojem obliku. Između naše zemlje i Izraela ne postoji vojna obuka, vježbe, niti saradnja u odbrambenoj industriji”, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine.

Ministarstvo je navelo da se sadržajima u odjelima Carinske tarife manipuliše i da se iskrivljuju, što dovodi do namjerno lažnih vijesti o ovom pitanju.

"Turkiye stoji uz Palestinu i palestinsku stvar danas kao i jučer, i nastavit će podržavati palestinsku stvar u svakom trenutku", ističe se u saopštenju.

Ankara će ustrajati i nastaviti svoje napore da pruži "svu našu pomoć i podršku našoj palestinskoj braći i sestrama, uključujući Gazu, kroz sve kanale".

"U tom kontekstu, očekujemo da rezolucija o prekidu vatre koju je donijelo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija bude implementirana što je prije moguće", dodaju iz Ministarstva trgovine Turkiye.

TRT Balkan / agencije