Nakon što se gošće u večernjim satima nisu vratile u hotel, obaviješteni su turska žandarmerija i Služba za vanredne situacije (AFAD).     Foto: AA

Planinarke iz Hrvatske, koje su se izgubile pri usponu na planinu Hasan, u pokrajini Aksaray u centralnoj Turkiye, pronašli su u večernjim satima timovi turske žandarmerije.

Psihologinja Iva Stasow (47) i programerka Zlata Agić (41) napustile su jučer ujutro hotel u Aksarayu u kojem su odsjele, zaputivši se na planinu Hasan.

Nakon što se gošće u večernjim satima nisu vratile u hotel, obaviješteni su turska žandarmerija i Služba za vanredne situacije (AFAD).

Timovi žandarmerije su u saradnji s pastirima s područja ove planine počeli potragu za nestalim turistkinjama. Nakon što su pastiri prijavili da su primijetili svjetlo s jednog od lokaliteta na planini, timovi žandermerije su pronašli žene i prevezli ih do hotela.

Planinarke su, zahvalivši se timovima žandarmerije, kazale da su se pri usponu izgubile, te da nisu uspjele pronaći put natrag nakon što je počeo padati mrak.

TRT Balkan / agencije