Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan kritizirao je nedavnu objavu izraelskog ministra vanjskih poslova Israela Katza koji je ciljao na turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, nazivajući je "potpunom bolešću".     Foto: AA

Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan kritizirao je nedavnu objavu izraelskog ministra vanjskih poslova Israela Katza koji je ciljao na turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, nazivajući je "potpunom bolešću".

"Opsesija Israela Katza da svojim zabludama neprestano cilja na našu zemlju i našeg cijenjenog predsjednika, umjesto da ispunjava svoje dužnosti ministra vanjskih poslova, potpuna je bolest", rekao je Fidan u izjavi za X-u u petak.

"Ta osoba, čije je postojanje u kabinetu isključivo posvećeno izbacivanju kleveta i laži, spomenik je drskosti i drskosti genocidne Netanyahuove vlade", dodao je Fidan.

Direktor turskih komunikacija Fahrettin Altun također je osudio Katzovu objavu usmjerenu na Erdogana, rekavši da Turkiye nema što naučiti od "krvoločnih genocidnih ubica".

"Ne postoji ništa što naš predsjednik ili naša država mogu naučiti od krvožednih genocidnih ubica poput vas! Masakri koje ste počinili nad našom palestinskom braćom i sestrama, kao i sramotni genocid koji ste počinili, jednog dana će odgovarati", Altun rekao je u izjavi za X u petak.

"Što više budete izgovarali ime Recepa Tayyipa Erdogana svojim prljavim ustima, iz kojih se cijedi krv nevinih, mi ćemo odlučnije podržati i stati iza njega", poručio je Altun.

TRT World