Vijeće za nacionalnu sigurnost Turkiye održalo je sjednicu u četvrtak u predsjedničkom kompleksu u Ankari kojom je predsjedavao predsjednik Recep Tayyip Erdogan.    Foto: AA

Turkiye je u četvrtak obećala da će pobijediti terorizam, ističući da neće biti tolerancije prema terorističkim organizacijama.

Vijeće za nacionalnu sigurnost Turkiye održalo je sjednicu u četvrtak u predsjedničkom kompleksu u Ankari kojom je predsjedavao predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Vijeće za nacionalnu sigurnost je objavilo da je na sjednici odlučeno da neće biti apsolutno nikakve tolerancije za "terorističke organizacije ili njihove pristalice u budućnosti našeg regiona".

"Napadi terorističkih organizacija PKK/KCK-PYD/YPG usmjereni na naše građane koji žive u Evropi pomno se prate", navodi se u saopštenju.

Vijeće za nacionalnu sigurnost pozvalo je sve strane "koje ohrabruju terorističke organizacije" da prekinu "veze s terorizmom".

U svojoj više od 35 godina dugoj terorističkoj kampanji protiv Turkiye, PKK, koji se nalazi na listi terorističkih organizacija Turkiye, Sjedinjenih Američkih Država i Eruropske unije, odgovoran je za smrt više od 40.000 ljudi, uključujući žene, djecu i dojenčad.

TRT Balkan / agencije