Iza Millija, koji je bio i ratni novinar, ostao je veliki broj vijesti i izvještaja, kao i fotografija, koje su često zauzimale mjesto i u međunarodnim medijima.     Foto: AA

U razornom zemljotresu koji je pogodio jug Turkiye smrtno je stradao i novinar Anadolije Burak Mill, njegova supruga te njihova beba od pet mjeseci.

Burak Milli (31), njegova supruga Aysen Milli (30) i kćerka po imenu Eylul Lina ostali su ispod ruševina zgrade u ulici Ibrahim Karaoglanoglu, u distriktu Iskenderun u Hatayu.

Timovi za potragu i spašavanje i volonteri došli su do beživotnih tijela porodice Milli, tri dana nakon zemljotresa. Njihova tijela prebačena su u mrtvačnicu.

Burak Milli, koji je diplomirao na visokoj školi Univerziteta "Mustafa Kemal" u Iskenderunu, tokom karijere pratio je dešavanja na sirijskoj granici.

Iza Millija, koji je bio i ratni novinar, ostao je veliki broj vijesti i izvještaja, kao i fotografija, koje su često zauzimale mjesto i u međunarodnim medijima.

Veliku pažnju izazvala je njegova fotografija bespilotne letjelice TB2 Bayraktar ispred punog mjeseca koju je zabilježio tokom operacije "Maslinova grana" 2018. godine.

TRT Balkan / agencije