Nesreća se dogodila nakon što je kamion kojem su otkazale kočnice pregazio ljude koji su se na cesti nalazili nakon prethodne saobraćajne nesreće.     Foto: AA

U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila u distriktu Derik, u provinciji Mardin, poginulo je 20 osoba, saopćio je ministar unutrašnjih poslova Turkiye Suleyman Soylu.

Nesreća se dogodila nakon što je kamion kojem su otkazale kočnice pregazio ljude koji su se na cesti nalazili nakon prethodne saobraćajne nesreće.

”Druga saobraćajna nesreća nas je dodatno potresla. U nesreći koja se dogodila nakon što je kamion kojem su otkazale kočnice u distriktu Derik, u Mardnu, pregazio ljude, poginulo je 16 osoba, a 29 je povrijeđeno, od toga osam teže“, istakao je Ministar zdravstva Turkiye Fahrettin Koca.

Soylu je s šefom policije Mehmetom Aktasem, guvernerom Mardina Mahmutom Demirtsem, zastupnikom Stranke pravde i razvoja (AK Parti) za Mardin Cengizom Demirkayom, šefom regionalne policije Mahmutom Karabulutom i načelnikom Derika Evrenom Cakirom posjetio mjesto nesreće.

Tom prilikom podsjetio je kako su nakon stravične nesreće u Gaziantepu dobili tužnu vijest o novoj nesreći u Deriku.

Dodao je kako je 20 osoba poginulo u nesreći čiji su uzrok dva kamiona.

“Povrijeđeno je 26 osoba. Tužilaštvo ispituje slučaj. Bit će ispitano da li je bilo nemara, namjere, sve će biti ispitano“, kazao je Soylu.

Dodao je kako je u nesreći poginuo i jedan policajac.

“Kako su u prethodnoj nesreći u Gaziantepu poginuli medicinski radnici koji su imali intervenciju, tako je i ovdje poginuo policajac koji je izašao na uviđaj radi ranije nesreće.

Poginulo je ukupno 20 osoba. Imamo dvije privedene osobe, dvojicu vozača, koji se nalaze u bolnici jer su povrijeđeni“, rekao je Soylu.

Porodicama stradalih izrazio je saučešće.

TRT Balkan / agencije