Akrobatski pokazni tim Turskog ratnog vazduhoplovstva Soloturk u sklopu sajma izveo je performans koji je oduševio posjetioce.      Foto: AA

Četvrtog dana sajma vazduhoplovstva i tehnologije TEKNOFEST u turskom gradu Izmiru prikazana su brojna tehnološka dostignuća.

Sajam vazduhoplovstva i tehnologije održava se u organizaciji Turske fondacije za tehnologiju (T3) i Ministarstva industrije i tehnologije Turkiye.

TEKNOFEST se ove godine po treći put održava u Izmiru. Sajam vazduhoplovstva i tehnologije na aerodromu Cigli trajat će do 1. oktobra.

Sajam je i danas kao i prethodnih dana posjetio veliki broj građana i turista koji su imali priliku da pogledaju zanimljiva tehnološka dostignuća.

TEKNOFEST je prvi put održan 2018. godine.     Foto: AA

Posjetioci su pokazali veliko interesovanje za najnovija tehnološka dostignuća koja su prezentovana na TEKNOFEST-u.

Četvrtog dana sajma posebno je među posjetiocima primjetan veliki broj učenika koji dolaze u grupama sa učiteljima i nastavnicima.

Akrobatski pokazni tim Turskog ratnog vazduhoplovstva Soloturk u sklopu sajma izveo je performans koji je oduševio posjetioce.

U okviru TEKNOFEST-a održavaju su i brojne radionice za djecu i mlade.

Tokom sajma aerobatski pokazni tim zračnih snaga Turkiye, poznat kao "Turske zvijezde" izveo je performans na nebu. U sklopu sajma predstavljene su i bespilotne borbene letjelice Bayraktar TB2 i Bayraktar TB3, borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI i turski vojni helikopter ATAK.

TEKNOFEST je prvi put održan 2018. godine.

TRT Balkan / agencije