Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan zahvalio je državi Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima.     Foto: AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Istanbulu sa predsjednikom Republike Turkiye Recepom Tayyipom Erdoganom, saopštili su iz Komšićevog ureda.

”Tokom sastanaka sagovornici su razgovarali o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Republiku Tursku. Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan zahvalio je državi Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina kao mala zemlja iskazala visok stepen solidarnosti sa Republikom Turskom”, naveli su iz Komšićevog kabineta, nadalje naglasivši: ”Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao je jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredijeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć. Komšić je naglasio da će država Bosna i Hercegovina ostati na raspolaganju institucijama Republike Turske i njenim građanima tokom sanacije posljedica zemljotresa.”

Komšić i Erdogan su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na implementaciju izbornih rezultata.

”Istaknuto je da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske na izuzetno prijateljskom nivou, kao i obostrano uvjerenje da će saradnja između dvije države i u budućnosti dodatno jačati”, piše u saopštenju iz Komšićevog ureda.

TRT Balkan / agencije