Erdogan je naglasio da odnosi Turkiye i Kosova napreduju i da je borba protiv FETO strukture na Kosovu vrlo važna te da po tom pitanju mora očekuje napredak.     Foto: AA

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da odnosi Turkiye i Kosova napreduju i naglasio značaj borbe protiv FETO struktura na Kosovu.

Erdogan i predsjednica Kosova Vjosa Osmani održali su sastanak na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji (ADF).

Kako se navodi u saopštenju Direkcije za komunikacije Turkiye, na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Turkiye i Kosova, borbi protiv terorizma, globalnim i regionalnim pitanjima i napadima Izraela na Gazu.

Erdogan je naglasio da odnosi Turkiye i Kosova napreduju i da je borba protiv FETO strukture na Kosovu vrlo važna te da po tom pitanju mora očekuje napredak.

Turski predsjednik je također kazao da u cilju poboljšanja humanitarne situacije u Gazi, koja se pogoršala zbog izraelskih napada, sukob treba okončati što je prije moguće, a međunarodna zajednica treba napraviti ubjedljive korake u tom pravcu.

Diplomatski forum u Antaliji (ADF) će tokom tri dana okupiti učesnike iz 147 država i još jednom biti glavno globalno stjecište diplomatije.

Treći Diplomatski forum u Antaliji počeo je u petak i tokom trodnevnog programa će okupiti blizu 4.500 učesnika, uključujući 19 šefova država, 73 ministra i 57 predstavnika međunarodnih organizacija.

TRT Balkan / agencije