Prva dama Turkiye posjećuje izložbu "Kulinarsko putovanje okusima Anatolije, stogodišnjice", prateći supružnike lidera.     Foto: AA

Prva dama Turkiye Emine Erdogan posjetila je izložbu "Kulinarsko putovanje okusima stogodišnjice Anadolije" sa supružnicima čelnika koji sudjeluju na Diplomatskom forumu u Antaliji.

Forum okuplja razne dužnosnike i predstavnike diljem svijeta kao i njihove supružnike.     Foto: AA Others

U svom trećem izdanju, forum je okupio šefove država i vlada, ministre, diplomate, poslovne lidere, akademike i think-tankere, s raznim panelima i izložbama koje pokrivaju širok raspon pitanja.

Proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla i tkani rukotvorini predstavljeni su na izložbi "Kulinarsko putovanje u okuse stoljetne Anatolije".     Foto: AA Others

Na početku svog drugog dana u subotu, forum je ugostio izložbu "Kulinarsko putovanje okusima stoljetne Anadolije", nudeći sudionicima prostor za istraživanje proizvoda s oznakom zemljopisnog podrijetla i tkanih rukotvorina.

Emine Erdogan pružila je informacije za supružnike lidera o ručno rađenim proizvodima.     Foto: AA Others

Prva dama Turkiye izložbu je razgledala s bivšom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, suprugom premijerke Turske Republike Sjeverni Kipar (TRSK) Zerrin Ustel, suprugom predsjednice TRSK Sibel Tatar, južnoafričkom ministricom međunarodnih odnosa i suradnje Grace Naledi Mandiša Pandor i suprugom predsjednika Srbije Tamarom Vučić.

Izložba je ponudila prostor za kulturnu razmjenu.     Foto: AA Others

Prva dama i dužnosnici u pratnji uzvanicima su pružili uvid u odjevne komade i modne dodatke ukrašene tradicionalnim uzorcima, motivima i bojama.

Tribina će trajati do 3. marta 2024.     Foto: AA Others

Uzvanici su u pratnji prve dame Turkiye obišli i štandove na kojima su bili izloženi proizvodi s oznakom zemljopisnog porijekla Europske unije.

Trodnevni forum planira uključiti panele i izložbe koje pokrivaju širok raspon pitanja.     Foto: AA Others

Interakcije su se odvijale u sklopu Diplomatskog foruma u Antaliji, nudeći kulturnu razmjenu kroz objektiv geografski označenih predmeta i tkanih rukotvorina.

TRT Balkan / agencije