Prva dama Turkiye Emine Erdogan bila je domaćin samita „Ujedinjenih za mir u Palestini“ održanog 15. novembra u Istanbulu, Turkiye.   Foto: AA

Prva dama Turkiye Emine Erdogan dijeli svoju solidarnost s nedužnim ljudima u Gazi i izražava podršku palestinskoj borbi za slobodu.

„Danas iskazujemo solidarnost s nevinim ljudima u Gazi, koji polažu svoje glave na zemlju kao jastuk, a nebo im služi kao jedini pokrivač. Stojimo uz Palestine za slobodu. Niko nikada nigdje u svijetu neće biti potpuno siguran sve dok se nevini ljudi i dalje brutalno ubijaju zbog nepravednih razloga“, napisala je Erdogan u srijedu.

Pozivajući se na savjest međunarodne zajednice na Međunarodni dan solidarnosti s palestinskim narodom, dodala je sljedeće:

„Povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom još jednom apelujemo na savjest međunarodne zajednice; zahtijevamo trenutni, trajni i održivi mir za trudnice, novorođenčad i sve civile koji su izloženi masakru, a ne privremeni prekid vatre. Oni koji se suprotstavljaju ugnjetavanju bez obzira na počinitelja, kao i oni koji biraju bratstvo i milosrđe, a ne mržnju i neprijateljstvo, treba da znaju da nisu sami. Bez obzira na situaciju, Turkiye će u potpunosti podržavati nevine i potlačene, te će nastojati da isporuči humanitarnu pomoć Gazi. I uvjerena sam da će na kraju humanost pobijediti.“

TRT Balkan