Riječ je o Poljoprivrednom dobru koje djeluje pri Generalnoj direkciji poljoprivrednih preduzeća (TIGEM) Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Republike Turkiye.      Foto: AA

Sezona žetve pšenice na nepreglednim poljima Poljoprivrednog dobra Ceylanpınar na jugoistoku Republike Turkiye donijela je bogat rod, a snimci rada na zlatnim poljima na ponos su vrijednim ratarima koji su to čekali cijelu sezonu.

Riječ je o Poljoprivrednom dobru koje djeluje pri Generalnoj direkciji poljoprivrednih preduzeća (TIGEM) Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Republike Turkiye, a koja poljoprivredne aktivnosti provodi na poljima površine od 1.633.000 dunuma.

Sezona žetve na ovim poljima počela je početkom mjeseca, od kada na poljima neprekidno radi 229 kombajna, 128 kamiona i 1.200 radnika.     Foto: AA

To je najveće poljoprivredno imanje u Republici Turkiye i jedno od većih u svijetu, a poznato je i kao “riznica žitarica“ jer se na njemu uzgajaju pšenica, ječam, leća, kukuruz, pistaći, suncokret, stočni grašak i druge poljoprivredne kulture.

Sezona žetve na ovim poljima počela je početkom mjeseca, od kada na poljima neprekidno radi 229 kombajna, 128 kamiona i 1.200 radnika.

Žetva pšenice vrši se pedantno kako bi se minimizirali gubici žitarica. Cilj je da se žetva pšenice u preduzeću završi u roku od 15 dana.

TRT Balkan / agencije