"Žao nam je što je UEFA našem reprezentativcu Merihu Demiralu izrekla dvije utakmice zabrane igranja."      Foto: TRT World

Ministarstvo vanjskih poslova Turkiye saopćilo je kako su sa žaljenjem prihvatili da je UEFA na dvije utakmice suspendirala fudbalskog reprezentativca te zemlje Meriha Demirala.

"Žao nam je što je UEFA našem reprezentativcu Merihu Demiralu izrekla dvije utakmice zabrane igranja. Međunarodni sportski događaji organiziraju se kako bi se društva i zemlje približili. Ova odluka, koja je izazvala duboko razočaranje svih naših građana u zemlji i inostranstvu, pojačala je ocjene da u nekim europskim zemljama raste sklonost predrasudama prema strancima", navedeno je iz turskog MVP-a.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske organizacije UEFA-e suspendirala je turskog reprezentativca Meriha Demirala zbog gestikulacije simbola sivog vuka tokom proslave gola na utakmici Turkiye protiv Austrije, u osmini finala Europskog prvenstva u Njemačkoj (EURO 2024), u kojoj je turska reprezentacija slavila sa 2:1.

TRT Balkan / agencije