Osim igračaka, u kamionima su dopremljene i značajne količine pelena, deka, dječje hrane i mlijeka.             Foto: AA

Snimci navijača turskog Besiktasa dok zasipaju teren Vodafone Parka igračkama, za djecu pogođenu zemljotresom, obišli su svijet. Bilo je vrlo emotivno i kada su igračke predane mališanima u Iskenderunu, u Hatayu, jednom od turskih gradova koji je najteže pogođen zemljotresom.

Kamion s igračkama prikupljenih u okviru kampanje "Ova igračka je za tebe prijatelju", koju je Besiktas pokrenuo nakon zemljotresa u Kahramanmarasu, stigao je u Iskenderun, u Hatayu.

Predsjednik Udruženja navijača Besiktasa u Iskenderunu Sedat Uysal podsjetio za Anadoliju kako su navijači na utakmici protiv Antalyaspora zasuli teren stadiona igračkama, simbolično u četvrtoj minuti i 17. sekundi utakmice, vremenu kada je jug Turkiye potresao prvi od dva snažna zemljotresa.

"Vjerujte, taj dan, taj trenutak je bio toliko emotivan. Svi ljudi su plakali. Danas smo tu da podijelimo igračke našim mališanima koji borave u šatorima i kontejnerima. Hvala svima koji su učestvovali u akciji", kazao je Uysal.

Osim igračaka, u kamionima su dopremljene i značajne količine pelena, deka, dječje hrane i mlijeka.

Igračke su podijeljene mališanima u četvrti Mustafa Kemal u Iskenderunu, što je izazvalo njihovo veliko oduševljenje. Nakon što su dobili igračke mališani su ulicom uzvikivali "Najveći je Besiktas".

TRT Balkan / agencije