Hrvatski tim od 40 pripadnika modula i 10 potražnih pasa otputovao je 6. februara prema Turkiye.                      Foto:Facebook/ Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Hrvatski tim za traganje i spašavanje krenuo je iz Turkiye nakon što su u prethodnim danima pomagali nakon razornih zemljotresa koji su 6. februara pogodili jug Turkiye.

"Hrvatski tim na putu prema Hrvatskoj u Istanbulu su dočekali predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske, konzul-savjetnik Siniša Pervan i konzulica prvog razreda Vesna Fabris, te im zaželjeli sretan i siguran povratak", objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske.

Hrvatski tim od 40 pripadnika modula i 10 potražnih pasa otputovao je 6. februara prema Turkiye, kako bi pomogli u spašavanju unesrećenih osoba iz ruševina.

Modul koji je samodostatan po pitanju smještaja i prehrane je opremljen s opremom za spašavanje iz ruševina, s visina i dubina, tehničku pretragu i pretragu sa psima. U konvoju su bili kamioni za prevoz opreme i kombi vozila za prevoz ljudi.

TRT Balkan / agencije