Arda je u razgovoru s novinarom Anadolije podijelio momente provedene ispod ruševina u Hatayu.           Foto: AA

Fudbaler turskog Besiktasa Josef de Souza posjetio je u ponedjeljak u bolnici 13-godišnjeg dječaka Arda Cana Ovuna, koji je spašen 128 sati nakon zemljotresa ispod ruševina u razorenom Hatayu.

Arda je nakon spašavanja ispod zgrade u Antakyi prebačen u gradsku bolnicu u Adani, gdje je danas imao iznenadnu posjetu.

Brazilac Josef de Souza odlučio je iznenaditi 13-godišnjaka, a koji je strastveni navijač "crno-bijelog" kluba iz Istanbula. Arda je bio vidno iznenađen, ali ipak s osmijehom na licu. Prava radost nastupila je u momentu kada mu je omiljeni fudbaler poklonio potpisan dres.

"Čestitam ti. Ti si pravi heroj. Ti si heroj turskog naroda. Svi znaju koliko si jak. Veliko mi je zadovoljstvo što ću se fotografisati s tobom. Želim ti brz oporavak", rekao je Josef de Souza u razgovoru s Ardom.

Arda je u razgovoru s novinarom Anadolije podijelio momente provedene ispod ruševina u Hatayu. Kazao je kako je u urušenoj petospratnici živio s majkom, ocem i troje braće.

"Bio sam zaglavljen, pokušao sam skloniti kamenje gdje je bila zaglavljena bratova glava. Mračno okruženje, nije se vidjelo ništa. Bilo je hladno, bio sam gladan i žedan. Nisam znao da sam šest dana bio pod ruševinama. Mislio sam da sam bio tu dan-dva. Kada su me izvukli, rekao sam: Život mi je spašen", kazao je Arda.

TRT Balkan / agencije