Altun je naglasio da je Anadolu Agencija sa svojim vijestima, publikacijama, fotografijama i grafikama na 13 jezika postala snažna alternativa međunarodnim medijima.     Foto: AA

Fahrettin Altun, direktor komunikacija turskog predsjedništva, obilježio je 104. godišnjicu Anadolu Agencije snažnom afirmacijom njene ključne uloge u borbi protiv dezinformacija.

Altun je pohvalio agenciju na evoluciji u pouzdan i nezaobilazan izvor informacija, posebno u današnjem svijetu u kojem komunikacijska tehnologija napreduje i potreba za tačnim informacijama raste.

Istaknuo je široku globalnu mrežu Anadolu Agencije, s predstavnicima u 100 zemalja i uredima u 41 zemlji, što je čini jednom od najvećih novinskih mreža u svijetu.

Altun je naglasio da je Anadolu Agencija sa svojim vijestima, publikacijama, fotografijama i grafikama na 13 jezika postala snažna alternativa međunarodnim medijima. Istaknuo je ulogu agencije u skretanju pozornosti na istine koje zapadni izvori vijesti često zanemaruju ili krivo predstavljaju, posebno u regijama poput Gaze.

Ističući doprinos agencije međunarodnim kaznenim progonima, Altun je istaknuo da podaci, slike i fotografije Anadolu Agencije služe kao značajan dokaz u slučajevima protiv Izraela za ratne zločine, uključujući i pred Međunarodnim kaznenim sudom.

Zaključno, Altun je izjavio da Anadolu Agencija igra ključnu ulogu u borbi protiv dezinformacija na nacionalnoj, regionalnoj i globalnoj razini. Izrazio je uvjerenje u daljnji uspjeh agencije i zahvalio njezinim predanim zaposlenicima.

TRT Balkan / agencije