Erdogan je istakao da je MIT za vratom svim teroristima svojom širokom mrežom resursa i naprednim tehnološkim mogućnostima.            Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da je Nacionalna obavještajna služba Turkiye (MIT) razotkrila izraelsku špijunsku mrežu i poslala jasnu poruku svima koji prijete sigurnosti Turkiye.

Erdogan je prisustvovao obilježavanju 97. godišnjice osnivanja turskog MIT-a i u obraćanju je podsjetio na nedavna hapšenja osumnjičenih za špijunažu u Turkiye.

"To je ozbiljno iznenadilo Izrael. Samo čekajte, ovo su tek prvi koraci. Vrlo dobro ćete upoznati Turkiye", poručio je Erdogan.

Erdogan je istakao da je MIT za vratom svim teroristima svojom širokom mrežom resursa i naprednim tehnološkim mogućnostima.

"Gotovo svi prihvataju činjenicu da Turkiye iz dana u dan učvršćuje svoju poziciju utjecajne sile na globalnoj šahovskoj ploči", poručio je Erdogan.

Također je poručio da Turkiye nastavlja svoju odlučnu borbu protiv svih terorističkih grupa, uključujući ISIS, FETO, PKK i DHKP-C.

TRT Balkan / agencije