“Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija i snaga koje stoje iza njih", poručio je turski predsjednik.     Foto: AA

Turkiye će odlučno nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija kako unutar svojih granica, tako i u sjevernoj Siriji i Iraku, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

“Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija i snaga koje stoje iza njih", poručio je turski predsjednik.

Erdogan je naglasio značaj potpunog rješavanja problema terorizma.

"Potpuno ćemo isušiti močvaru terora, koja se približila kraju unutar naših granica, i u sjevernom Iraku i Siriji", rekao je Erdogan na ceremoniji imenovanja 45.000 nastavnika u Istanbulu.

Erdogan je na ceremoniji raspoređivanja 45.000 novih nastavnika kazao da je to najveća cifra u historiji Turkiye, kada se radi o raspoređivanju prosvjetnih radnika jednom odlukom.

Pola angažiranih nastavnika, kako je rekao turski predsjednik, ide u zemljotresom pogođena područja.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turkiye, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turkiye, teroristi PKK-a odgovorni su za smrt najmanje 40.000 ljudi.

TRT Balkan / agencije