“Nismo ostavili terorističkim organizacijama nikakav prostor za disanje unutar i izvan naših granica“, kazao je Erdogan.             Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da rastuća i snažna Turkiye smeta lobijima oružja, lobijima haosa, trgovcima krvlju koji se hrane suzama potlačenih.

Ceremonija dodjele ukupno 7.204 vozila turskim snagama sigurnosti održana je na istanbulskom aerodromu “Ataturk“, a prisutnim se obratio i turski predsjednik Erdogan.

Erdogan je kazao da će 5.001 vozilo koristiti policijski službenici Direkcije za sigurnost, dok će 2.203 vozila biti na korištenju u žandarmeriji, a da će to dodatno unaprijediti borbu protiv terorizma i kriminala širom Turkiye.

“Obnavljamo zastarjela vozila koja se nalaze u inventaru naše Generalne direkcije sigurnosti i Generalne komande žandarmerije“, rekao je Erdogan.

Erdogan je kazao da su turske snage sigurnosti tokom 2024. godine izvele ukupno 35.500 operacija protiv terorističkih organizacija, uključujući PKK,FETO, DHKP/C i ISIS.

“Nismo ostavili terorističkim organizacijama nikakav prostor za disanje unutar i izvan naših granica“, kazao je Erdogan.

Ukazujući na važnost investiranja i razvoja odbrambene industrije, Erdogan je kazao da su to pokazali i nedavni napadi detonacijom pejdžera i bežičnih uređaja u Libanu. Dodao je da su to bili cyber teroristički napadi.

“Ne možemo praviti ni najmanji kompromis oko mira u Turkiye. Izuzetno smo odlučni i otporni po ovom pitanju. Svako ko remeti mir i remeti javni red suočit će se sa čeličnom šakom naše države u njenoj baršunastoj rukavici“, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je također kazao da rastuća i snažna Republika Turkiye i njeno odlučno rukovodstvo smetaju nekim krugovima.

“Smetamo onima koji snuju obećanu zemlju i onima koji žele pokrenuti stare kotače kolonizacije i izrabljivanja. Smetamo lobijima oružja, lobijima haosa, trgovcima krvlju koji se hrane suzama potlačenih“, rekao je Erdogan.

TRT Balkan / agencije