"Našu ekonomsku nezavisnost potvrdili smo potpunim zatvaranjem našeg duga MMF-u koji je iznosio 23,5 milijardi dolara", rekao je Erdogan.     Foto: AA

Kada smo ga preuzeli naš izvoz iznosio je 36, a danas je povećan na čak 254 milijarde dolara. Isto tako, broj aerodroma u našoj zemlji povećali smo sa 25 na 57, ukupnu dužinu novih puteva smo sa 6.100 kilometara povećali na 28.000 kilometara, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan je boravio u zapadnom turskom gradu Denizliju, a tom prilikom se osvrnuo na ekonomske pokazatelje Turkiye koje je ostvarila u posljednje dvije decenije.

„Mi smo ojačali rezerve naše centralne banke tako što smo ih sa 27 povećali na 130 milijardi dolara“, kazao je Erdogan.

Dodao je kako je Turkiye zatvorila svoj dug prema Međunarodnom monetarnog fondu (MMF).

"Našu ekonomsku nezavisnost potvrdili smo potpunim zatvaranjem našeg duga MMF-u koji je iznosio 23,5 milijardi dolara", rekao je Erdogan.

Kada je riječ o izvozu Turkiye, Erdogan je rekao kako je i na tom planu ostvaren značajna uspjeh.

"Kada smo ga preuzeli naš izvoz iznosio je 36, a danas je povećan na čak 254 milijarde dolara. Isto tako, broj aerodroma u našoj zemlji povećali smo sa 25 na 57, ukupnu dužinu novih puteva smo sa 6.100 kilometara povećali na 28.000 kilometara", poručio je Erdogan.

TRT Balkan / agencije